Hopp til innholdet

Vår Historie

Vidda Explorer AS startet i 2023 med formålet å tilby intime guidetjenester og opplevelser i Rjukan og omegn. Vi fokuserer i hovedsak på smale grupper og individuelt reisende på dagstur, men kan også ta på oss større oppdrag og events etter forespørsel. Vi tilbyr også våre guidetjenester i Norge og internasjonalt.

Våre sertifiserte naturguider er utdannet til å ta deg med ut i naturen, formidle områdets historie, håndtere sikkerheten og ta vare på miljøet.

Vidda Explorer AS er medlem av Visit Rjukan.

Vi samarbeider gjerne med andre lokale aktører som:

Intersport Rjukan – For alle våre utstyrsbehov inkludert nye sykler og høykvalitets truger for våre aktivititer.

Vårt logo er inspirert av Roald Amundsen sin ekspedisjonskompass som han tok til Sørpolen (han trente på Hardangervidda) og de unike formene og fargene vi finner i Telemark. Designet av heimdaldesign.no.

sggs

Fridrik Pall Fridriksson
Daglig Leder og Guide

I november 2020 bestemte Fridrik seg for å begynne nytt eventyr på Rjukan og flyttet til den vakre Vestfjorddalen. Ønsket om å tilby guidetjenester og turer i området har vært framme i tankene siden han besøkte området for første gang i 2018 på en sykkeltur til Gaustatoppen.

Sertifisert Naturguide gjennom Norsk Naturguideforbund og har utdanning som Arktisk Naturguide fra UiT på Svalbard. Fridrik startet sin karriere innen guiding i Longyearbyen og har siden 2013 guidet dagsturer og ekspedisjoner i Arktis og Antarktis.

Fridrik er i tillegg skipper, Wilderness First Responder, autorisert Svalbard Guide, og Senior Polar Guide gjennom PTGA.